Kino projekcije

• Centar za cjeloživotno učenje Novi Marof •

Dnevnik Dijane Budisavljević (12+), drama, igrano-dokumentarni film


Dnevnik Dijane Budisavljević (12+), drama, igrano-dokumentarni film

Srijeda, 09.10.2019. s početkom u 20 sati prikazivanje projekcije “Dnevnik Dijane Budisavljević (12+)”, drama, igrano-dokumentarni film.

REDATELJICA: Dana Budisavljević
PRODUKCIJA: Miljenka Čogelja, Olinka Vištica (Hulahop, HR); Vlado Bulajić i Lija Pogačnik (December Film, SLO); Snežana van Hauwelingen (This and That, SRB)
ULOGE: Alma Prica, Igor Samobor, Ermin Bravo, Areta Ćurković, Krešimir Mikić, Mirjana Karanović, Vilim Matula i dr.
SVJEDOCI: Živko Zelenbrz, Nada Vlaisavljević, Zorka Janjanin, Milorad Jandrić

NAGRADE
– PULSKI FILMSKI FESTIVAL, srpanj 2019.
* Velika Zlatna arena za najbolji film
* Nagrada publike Zlatna vrata Pule
* Nagrada ocjenjivačkog suda Federacije filmskih kritičara Europe i Mediterana – FEDEORA za najbolji hrvatski dugometražni film

SADRŽAJ:

Diana Budisavljević sa suprugom liječnikom, kćerima i tek rođenom unukom živi životom zagrebačke visoke građanske klase. U jesen 1941. doznaje da se Židovke i Srpkinje s djecom odvode u logore gdje umiru od gladi i bolesti. Koristeći svoje austrijsko podrijetlo, Diana apelira na vlast, crkvu i Crveni križ da spase barem djecu. Nitko od njih ne želi preuzeti odgovornost. S nekolicinom prijatelja u svom stanu prikuplja pomoć i organizira akciju kojom će do kraja rata od sigurne smrti biti spašeno više od 10.000 djece. Među njima su i Živko, Milorad, Zorka i Nada koji se gotovo 80 godina kasnije vraćaju u logore svog djetinjstva i tek tada spoznaju da život duguju nepokolebljivoj snazi jedne žene. Svjesna da će i rat jednom proći, Diana je pomno vodila kartoteku dječjih sudbina, no nju će joj bespovratno otuđiti komunistička vlast 1945. kada njeno germansko i građansko podrijetlo postaju nepoželjni. Zahvaljujući Dianinom dnevniku, koji je nakon njezine smrti pronašla unuka, rasvijetljena je herojska uloga žene uvjerene da njezin život nije vredniji od života nedužno progonjenih.

Trajanje: 88min
Cijena ulaznice: 30,00kn.

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?v=1-4jtHLFTl4

BLAGAJNA KINA MAROF OTVARA SE DVA (2) SATA PRIJE PRVE PROJEKCIJE U DANU.

REZERVACIJE – SVAKIM RADNIM DANOM DO 15:00h na broj mob 099/8170085 ili inbox Facebook Kino Marof