Kino projekcije

• Centar za cjeloživotno učenje Novi Marof •

7. maraton kratkometražnih filmova


7. maraton kratkometražnih filmova

SUBOTA, 21.12.2019., 17:00h

U subotu 21.12.2019. u 17:00h, na najkraći dan u godini, kino Marof će prikazati kratke animirane filmove poznatih hrvatskih autora.

Ulaz je slobodan. Nije potrebna rezervacija.

 

Mali domaći maratonci

Prvi korak, Petra Kožar/Zagreb film, 2019., trajanje: 9’50’’
Na velikom drvetu na šumskoj čistini živi maleni stvor Plupko. Plupko sanja o pustolovinama u velikom svijetu, ali nije još nikada napustio svoje stablo. Jednog dana, Plupko odlučuje po prvi puta sići na zemlju, no to se pokaže mnogo težim nego što je očekivao. Iz sjene koju je njegova nožica bacila na tlo, pojavi se duh njegovog vlastitog straha i potjera ga natrag na drvo. Te noći, Plupko nađe zvjezdicu koju je vjetar donio i zaglavio u krošnji drveta, te je oslobodi. Sljedećih nekoliko dana, Plupko bezuspješno pokušava sići. Ne uspijeva savladati strah. Odlučuje se za konačan pokušaj, sve ili ništa. Ovaj put, zvjezdica mu dolazi upomoć pri suočenju sa strahom – i ne samo ona, mnogo se zvijezda spušta na grane drveta. Ohrabren, Plupko napokon staje na zemlju i strah nestaje.

Krila za krokodila, Ivana Guljašević Kuman/Igobuka, 2018., trajanje: 5’
Krokodil je bio tužan jer nije imao krila poput zmaja. Jedne noći njegovi prijatelji odlučili su mu napraviti vlastiti par krila. Kada imamo prijatelje, imamo sve.

Tufa i Pufa, Denis Alenti/Recircle, 2019., trajanje: 3’21’’
Tufa i Pufa priča je o dvije mačke, Tufi i njezinoj mlađoj sestri Pufi. Njih dvije uvijek su spremne za pustolovinu.

Kuc kuc, Ivana Guljašević Kuman/Igobuka, 2019., trajanje: 3’47’’
Žuta podmornica roni oceanom i sreće razna bića, koja pozdravljaju podmornicu i djevojčicu u njoj. Roni li zaista podmornica oceanom ili je to sve igra i mašta jedne djevojčice s igračkom i lavorom punim vode?

Nutz, Denis Alenti/Recircle, 2019., trajanje: 2’21’’
Sally je dobra i nježna sedmogodišnja vjeverica. Njezina dva brata blizanca, kikiriki Pea i kokos Koko, stari su pet godina, a najmlađa sestra, žirica Oak, tri. Njih četvero imaju zajedničku radionicu za popravke i daju sve od sebe da poprave bilo kakav problem koji muči njihove prijatelje.

Profesor Baltazar – Augustova treća sreća, Boris Kolar/Ultra link, 2019., trajanje: 7’
Nova epizoda kultnog crtića o našem najpoznatijem profesoru!


Foto galerija:


Fotografija 06
Fotografija 05
Fotografija 04
Fotografija 02
Fotografija 01