Kazališne predstave

• Centar za cjeloživotno učenje Novi Marof •

BREMENSKI SVIRAČI, dječja kazališna predstava (BESPLATNA)

Objavljeno: Srijeda, 27.05.2020.


Fotografija izdvojenog članka: BREMENSKI SVIRAČI, dječja kazališna predstava (BESPLATNA)

Nakon skoro puna tri mjeseca, polako vraćamo kazališni program u Kulturni centar “Ivan Rabuzin” Novi Marof i počinjemo s najmlađima – djecom.
U subotu 13.6.2020. u 17:00h na vanjskoj pozornici možete pogledati besplatnu dječju kazališnu predstavu KD Pinklec iz Čakovca – BREMENSKI SVIRAČI.

Predstava će biti na otvorenom,a u slučaju lošeg vremena, seli se u veliku dvoranu uz poštivanje mjera.
Vidimo se.

O predstavi:

Klasična basna braće Grimm kao stvorena je za formu mjuzikla čijim se elementima poigravaju četiri glazbeno nadarene životinje. Isluženi magarac Jure prestao je biti koristan svom gazdi mlinaru, te ga on otjera od kuće. Slična sudbina prijetila je i ostalim životinjama: lovačkog psa Rikija gazda je htio ubiti, ofucanu mačku Matildu utopiti u vodi, dok je pijetao Đurek trebao završiti u kipućem loncu. Zajedno postanu svirajući putujući glazbeni sastav koji svoju karijeru krene potražiti u dalekom gradu Bremenu.
Kazališna družina Pinklec, u svom prepoznatljivom humorističnom stilu, ovu poznatu priču osvježava modernom perspektivom četiri dijalektalno (i dijametralno) različita karaktera. Tako je tovar Jure sasvim logično čakavac, pijetao kukuriče na kajkavskom dijalektu, maca se uvija finim štokavskim, a pas laje na slikovitom romskom jezičnom ćušpajzu. Četvero zabavljača u potrazi za kruhom vodi nas u nesvakidašnju glazbeno-scensku avanturu za sve uzraste.

Trajanje: 40 minuta
Dob: 3 + (predškolski uzrast, niži i viši razredi osnovne škole)

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacimaPošalji na email