Vijesti i najave

• Centar za cjeloživotno učenje Novi Marof •

Održana 3. produkcija projekta Evergreen 54+

Objavljeno: Nedjelja, 07.07.2019.


Fotografija izdvojenog članka: Održana 3. produkcija projekta Evergreen 54+

U Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ Novi Marof u nedjelju, 7.7.2019. s početkom u 19:00h u prepunoj velikoj dvorani održana je 3. produkcija u sklopu projekta Evergreen 54+ na kojoj su se predstavili polaznici radionica koje provodi Pučko otvoreno učilište Novi Marof s partnerom gradom Novim Marofom. Gledatelji su u 1 sat i 15min mogli uživati u melodijama i pokretima koje su za njih izveli polaznici triju radionica: orkestar, dramsko-plesna i zbor. Projekt je sufinancirala Europska unija (referentni broj: UP.02.1.1.03.0158) iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020.) na temelju rezultata postupka odabira projekta u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Umjetnost i kultura 54+“ (referentni broj: UP.02.1.1.03).

CILJ projekta Evergreen 54+ je povećati uključenost osoba starijih od 54 godine u kulturno-umjetničke sadržaje na području Novog Marofa, a sa svrhom poboljšanja njihovih socijalnih, kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina.

Na produkciji prvi su se predstavili polaznici radionice orkestar koji su načelom međugeneracijske interakcije pokazali naučene note kao i sudjelovanje u skupnom i pojedinačnom muziciranju. Tako su polaznici radionice orkestar svirali na instrumentima nabavljenim u sklopu projekta: flauta, klarinet, truba, trombon, eufonij, tuba i bubnjevi, a odsvirali su 4 skladbe: Blue night, Blistaj, blistaj, Bunar te Jabuke i trešnje. Njihov mentor i voditelj je Dragan Logožar, prof.

Sljedeći su se na produkciji predstavili polaznici dramsko-plesne radionice. Na radionici polaznici su učili koordinaciju pokreta te kretanje na pozornici uz ritmove plesa. Njih ukupno 10 izvelo je dramsko-plesni prikaz nastao prema predlošku teksta Kaledioskop Katarine Martinez Dobrinić, učiteljice hrvatskog jezika u OŠ Novi Marof i glazbenih brojeva iz filma „Briljantin“. Njihov mentor i voditelj je Zdravko Petek, prof.

Produkcija je završila kako je i započela, pjesmom i polaznicima radionice zbor koji su na svojim radionicama razvijali glazbenu kreativnost i njegovali vokalnu tehniku pjevanja skladbi domaćih autora i skladbi tradicijske glazbe. Odličnom izvedbom 10 skladbi podigli su atmosferu u velikoj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ koja je zajedno s njima zapjevala. Njihova voditeljica je Željka Vugrin, prof., a korepetitor Robert Štorga, prof.
Gradonačelnik grada Novog Marofa završnim je govorom pohvalio rad Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof i ravnateljice Ivane Kušek te zahvalio predsjednicima umirovljeničkih udruga i polaznicima zbora na divno pripremljenom programu te najavio nove projekte i poziv svima zainteresiranima na uključenje.

U rujnu nas još očekuje produkcija i predstavljanje 4. radionice u sklopu projekta Evergreen 54+, a riječ je o radionici pisanja, dramatizacije i snimanja priča. Polaznici su napisali priče kojima su glumci varaždinskog HNK Barbara Rocco i Zvonimir Zečević posudili glasove te snimili na nosač zvuka. Njihova mentorica i voditeljica je Tatjana Ruža, prof.

Vrijednost projekta je 592.539,66kn, od čega je 85% sufinancirano iz ESF, dok je 15% sufinancirano sredstvima MK iz državnog proračuna RH.


Foto galerija:


Fotografija orkestar2
Fotografija plesna5
Fotografija zbor1
Fotografija 54+logosi
Fotografija gledatelji1
Fotografija gledatelji2
Fotografija gradonacelnik1
Fotografija Ivana3

Sviđa vam se članak?
Preporučite ga prijateljima i kolegama putem društvenih mreža!

Podijeli s prijateljima na mreži Twitaj s prijateljima na mreži Podijeli s poslovnjacimaPošalji na email